Trendet e banakut të kuzhinës 2022

Banak Kuartzi

Ndryshimi i stilit të jetesës, tendencat e reja të dizajnit dhe “butonat e nxehtë” të produkteve të konsumit kanë një ndikim të madh në materialet, ngjyrat dhe stilet e tavaneve, të cilat vazhdojnë të rriten në rëndësi si një veçori estetike dhe funksionale në kuzhinat e reja dhe të rimodeluara te diteve të sotme.

Ky është një nga disa gjetjet kryesore të një sondazhi mbarëkombëtar të kryer nga Kitchen & Bath Design News midis tregtarëve dhe stilistëve të kuzhinës, të cilët raportojnë se banaket – të ndikuar kryesisht nga pandemia COVID-19 – janë bërë gjithnjë e më shumë pika qendrore e kuzhinës moderne duke shërbyer jo vetëm në rolet e tyre tradicionale të përgatitjes së ushqimit, ngrënies, pastrimit dhe argëtimit, por si një hapësirë me shumë qëllime për detyrat e shtëpisë, hobi, projekte punë nga shtëpia dhe aktivitete të tjera të ndryshme.

Megjithatë, pavarësisht nga grupi marramendës i ngjyrave, materialeve, veçorive dhe zgjedhjeve të tjera të disponueshme, konsumatorët e kuzhinës janë shumë specifikë kur bëhet fjalë për kriteret që ata marrin parasysh kur zgjedhin banaket e tyre, zbuloi sondazhi i KBDN .

Sipas gjetjeve të sondazhit, të kryer muajin e kaluar, faktorët kryesorë në përzgjedhjen e banakeve përfshijnë materialin, ngjyrën, qëndrueshmërinë, përballueshmërinë dhe qëndrueshmërinë. Përfitimet sanitare janë bërë gjithashtu gjithnjë e më të rëndësishme. Në mënyrë të ngjashme, kostoja është gjithashtu një faktor në zgjedhjen e një materiali të banakut nga pronarët e shtëpive, megjithëse duket se klientët janë gjithnjë e më të gatshëm të investojnë – madje edhe të zgjasin buxhetin e tyre – në mënyrë që të marrin materialin, funksionalitetin dhe estetikën e përgjithshme që dëshirojnë.

MATERIALI KRYESOR KUATZ{Kuarc}

Sipas rezultateve të sondazhit, kuarci i projektuar vazhdon të jetë materiali i banakeve që tregtarët dhe projektuesit raportojnë se po rritet më shpejt në kërkesë në mesin e klientëve të tyre të kuzhinës.

Në mënyrë të veçantë, sondazhi zbuloi se tavolinat e inxhinierisë së kuarcit shihen nga gati 33% e të anketuarve si tavolina që ata shohin se rritet më shpejt në kërkesë ( shih Figurën 1 ).

Për krahasim, kuarciti – gur ranor natyror që shkrihet nën nxehtësi dhe presion me kristale kuarci me xixëllim – shihet si materiali me rritje më të shpejtë të banakeve të kuzhinës nga afërsisht 17% e të anketuarve, ndërsa graniti shihet si rritja më e shpejtë midis pak më shumë se 9% nga profesionistët e dizajnit të anketuar. Zgjedhje të tjera të banakut përfshijnë sipërfaqe të ngurtë (7%), mermer (5%), gur të sinteruar (4.6%) dhe beton (3.3%). Sipërfaqet miqësore me natyrën shihen gjithashtu si në rritje në popullaritet, së bashku me prirjen në rritje drejt jetesës në natyrë.

Për sa i përket ngjyrës, e bardha/krem (45%) dhe gri (24.4%) janë ngjyrat mbizotëruese në kërkesë, sipas të anketuarve në sondazh. E zeza preferohet nga rreth 12.6% e klientëve të stilistëve. Sipërfaqet me shkëlqim dhe mat preferohen pothuajse njësoj nga klientët e tyre, raportojnë profesionistët e dizajnit të anketuar ( shih Figurën 2 ).

Tregtarët dhe dizenjuesit gjithashtu raportojnë se klientët po tërhiqen gjithnjë e më shumë drejt tavolinave që kanë modele dhe lëvizje delikate, në krahasim me opsionet e tjera. Sondazhi zbuloi se 62.5% e tregtarëve dhe stilistëve të anketuar raportuan se banaket me modele delikate ishin preferenca e klientëve. Në të kundërt, vetëm 18.8% thanë se klientët e tyre gravitojnë drejt sipërfaqeve me pamje mermeri, ndërsa 12.5% ​​thanë se klientët e tyre preferojnë banaket me modele ose lëvizje dramatike dhe 6.3% thanë se klientët po gravitojnë drejt sipërmeve me ngjyra të forta.

KRITERET E TJERA KYÇE

Rëndësia e zgjedhjes së banakeve me përfitime të veçanta sanitare/shëndetësore është bërë me sa duket gjithnjë e më e rëndësishme për klientët, pa dyshim si rezultat i rritjes së ndërgjegjësimit në lidhje me përfitimet e mbrojtjes anti-mikrobike për shkak të pandemisë COVID-19.

Për shembull, rreth 55% e klientëve të tyre i konsiderojnë përfitimet sanitare si mbrojtja e lehtë për t’u pastruar dhe anti-mikrobiale si “shumë të rëndësishme” (42%) ose “jashtëzakonisht të rëndësishme” (13.2%), sipas tregtarëve të anketuar dhe projektues. Në të njëjtën kohë, profesionistët e anketuar të dizajnit thonë se përfitimet sanitare janë “mesatarisht të rëndësishme” për rreth 24% të klientëve të tyre. Për krahasim, vetëm rreth 20% e klientëve të tyre i konsiderojnë përfitimet sanitare si “pak të rëndësishme” (18.3%) ose “aspak të rëndësishme” (1.9%), raportojnë të anketuarit në sondazh ( shih Figurën 3 ).

Fortesia mbetet gjithashtu një faktor i rëndësishëm në përzgjedhjen e materialit të banakut, me rreth 55% të tregtarëve dhe stilistëve të anketuar që thonë se fortesia është “shumë e rëndësishme” për klientët dhe afërsisht 37% thonë se fortesia është “jashtëzakonisht e rëndësishme”. Në të kundërt, vetëm rreth 1.3% e klientëve mendojnë se fortesia e banakut nuk është “aspak” e rëndësishme ( shih Figurën 4 ).

Përballueshmëria, siç u përmend më herët, është disi më pak një faktor në zgjedhjen e tavaneve.

Sondazhi zbuloi, për shembull, se vetëm rreth 36% e klientëve të tyre e konsiderojnë përballueshmërinë si “jashtëzakonisht” të rëndësishme (8.5%) ose “shumë” të rëndësishme” (25%), thanë të anketuarit në anketë. Megjithatë, për krahasim, rreth 56% e klientëve të tregtarëve dhe stilistëve thanë se përballueshmëria ishte vetëm “mesatarisht” e rëndësishme, ndërsa më shumë se 10% thanë se ishte ose “pak” e rëndësishme (8%) ose “aspak e rëndësishme” ( 2.4%) ( shih Figurën 5 ).

Tabela shumëfunksionale të quajtura ‘Prioritet’ për Kuzhinat

PALO ALTO, CA – Pronarët e shtëpive po lënë vend në buxhetin e tyre për rimodelimin e kuzhinës për t’i dhënë përparësi tavolinave të mëdha, shumëfunksionale, pjesërisht si përgjigje ndaj ndikimit të pandemisë COVID-19 në stilin e jetës amerikane, ka gjetur një studim i ri i madh.

Sipas Studimit të Trendeve të Kuzhinave në SHBA të vitit 2022, më shumë se një e treta e pronarëve të shtëpive të anketuar (35%) thuhet se “shkatërruan” banakun, të cilat u modernizuan nga më shumë se nëntë në 10 pronarë shtëpish, tipari më i zakonshëm i përmirësuar gjatë rinovimeve të kuzhinës.

“Është e qartë se pronarët e shtëpive janë të gatshëm të shpenzojnë pak më shumë për të marrë saktësisht atë që duan në tavolina të banuara që janë të bukura dhe praktike, pavarësisht rritjes së çmimeve të punës, produkteve dhe materialeve,” tha Marine Sarkisian, ekonomiste e lartë për Palo Alto, CA. -Platformë e bazuar në internet për rinovimin dhe projektimin e shtëpisë.

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e banakeve të reja të kuzhinës, pronarët e shtëpive zgjedhin materiale të bazuara në pamjen dhe ndjesinë, qëndrueshmërinë dhe lehtësinë e pastrimit, në vend të kostos, tha Houzz, sondazhi i të cilit në internet u krye në mesin e afro 2,400 përdoruesve të Houzz në SHBA që janë në mes të , po planifikoni ose keni përfunduar së fundmi një rinovim kuzhine.

Kuarci dhe graniti i projektuar janë materialet më të njohura të banakut (42% dhe 24%, respektivisht), pavarësisht rritjeve të çmimeve të shkaktuara nga tarifat dhe pandemia, raportoi Houzz. Nga më shumë se një në pesë pronarë shtëpish rinovues që zgjedhin një material të banakut ishullor që dallon nga banaket e tyre kryesore. Estetikisht, pronarët e shtëpive zgjedhin gjithnjë e më shumë të bardhën për tavolinat e tyre gjatë rinovimeve.

Related posts